Jag gör som Blondinbella

Vore det inte bättre om det lönade sig att jobba? De som inte har någon utbildning börjar jobba på Mcdonalds och tjänar 12 000 i månaden. De stressar och sliter, sen kommer lönen. Men i kuvertet finns det bara 7 000 kr. De pengarna ska räcka till hela familjen, sen ska du betala fastighetsskatten också. Du ska betala för en fastighet som du ÄGER (enligt socialdemokraterna), och eftersom att du jobbar så kommer det inget bidrag förutom möjligtvis barnbidrag. De andra 7000 som du har slitit för och som du inte fick, mycket av det gick till dem som inte vill eller orkar jobba. Så varför ska du jobba då? Det är bättre att sluta och sen ta emot bidrag, jag skulle nog göra så.

Att skatten är så hög gör inte så mycket för de rika, de tjänar bra ändå. Men den låga medelklassen är det värst för.
Det är många rika som röstar på socialdemokraterna, och populärast bland folk som tjänar dåligt och vill ha ut mer av sin lön, är moderaterna.

Ska det inte löna sig att arbeta? I de flesta länderna är skatten på 9 % men i svergie är den mellan 33-50 % beroende på kommun, och det är när moderaterna regerar. Moderaterna har tagit bort fastighetskatten men de har fortfarande väldigt höga skatter. Alla säger att de vill att de "vill göra de rika rikare, och det fattiga fattigare" och att de vill ha det som i usa! Jag har bott i usa och där är det verkligen så. Det är jättelåg skatt, min mamma behövde inte ens jobba och ändå så bodde vi i en stor villa med pool medans andra folk bodde på gatan. Så får det verkligen inte bli i Sverige och så kommer det inte bli om moderaterna regerar. Är det så nu eller?

Det måste bara löna sig att jobba så att folk kommer jobba. Med jättemycket arbetslöshet kommer inte landet gå framåt! Vi jobbade med politik i skolan, och enligt mig är moderaterna bra, men folkpartiet är ännu bättre som vill satsa på att alla ska få chansen att jobba oavsett utbildning, och de vill göra flera steg i betygskalan i skolan, som är jättebra. Det kommer verkligen bli bra om alliansen får fortsätta regera. De har ju inte ändrat speciellt mycket ännu men om de vinner nästa år så får de chans att förändra.



Kommentarer
Postat av: emma

snygg blogg du har :)



kolla gärna in min

http://puredesiree.blogg.se

2009-05-21 @ 14:34:58
URL: http://puredesiree.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0